Dünya'nın En Büyük Boyutlu Fotoğrafları

Teknoloji son yıllarda öyle bir hal aldı ki artık hiçbirşeye şaşırmıyoruz. Peki bir fotoğraf sizce ne kadar boyutta olabilir? Yada şöyle bir soruyla da karşılaşabilirsiniz. Bir fotoğrafta kilometrelerce öteyi 1 metre yakınınızdaymış gibi görebilirmisiniz? Elbette...
Son dönemde oldukça popüler olan yüksek pikselli fotoğraflar için bazı web siteleri açılmış durumda ve istediğiniz gibi bu fotoğrafların içerisinde gezinebiliyorsunuz. 
Londra 320 Gigapixels

Şuan için bu kategoride Dünya rekoru 2012 yılında Londra'da çekilen panaromik fotoğraf ve boyutu tam 320 gigapiksel yani yaklaşık 327.000 megapiksel. Londra fotoğrafı panaroma uzmanları tarafından 48.640 adet karenin birleştirilmesiyle oluşturuldu. Fotoğrafın boyutları hakkında bir bilgi daha verecek olursak, normal çözünürlükte bile bu fotoğrafın çıktısını almak isterseniz 98x24 metre boyutlarında oluyor. Ekip fotoğrafları 3 günde çekerken yaklaşık 100 günde birleştirdi. Bu fotoğrafa btlondon2012.co.uk/pano.html adresinden ulaşabilirsiniz.

Fotoğraflar sadece Londra ile sınırlı değil elbette. www.360cities.net üzerinden bir kısmına ulaşabileceğiniz bu fotoğraflarla ilgili internette pek çok örnek mevcut. Fotoğraf sanatı ile ilgilenmeniz veya hiç alakadar olmamanız önemli değil, bu fotoğraflar ile keyifli bir gezinti yapabilirsiniz.